Sök
Stäng denna sökruta.

HLR-utbildning av certifierad sjukvårdspersonal

Alla ska vara beredda när det värsta händer. Livsviktig utbildning ska vara enkel, praktisk och trevlig, därför genomför våra omtycka instruktörer utbildningen på plats hos er. Vi har utfört HLR-utbildningar med mellan 4-200 deltagare och har över 150 nöjda kunder.

Får vi hjälpa er verksamhet att rädda liv?

HLR-utbildningar

Vuxen-HLR med hjärtstartare

Utbildningen Vuxen-HLR med hjärtstartare riktar sig till företag, organisationer, myndigheter och BRF:er.

Tidsåtgång: 3 timmar
Läs mer

Barn-HLR med hjärtstartare

Utbildningen Barn-HLR med hjärtstartare riktar sig till föräldrar, personer inom barnomsorg, skolor & förskolor.

Tidsåtgång: 3 timmar
Läs mer

Första Hjälpen med hjärtstartare

Första Hjälpen utbildning med hjärtstartare riktar sig till företag, organisationer, myndigheter och BRF:er.

Tidsåtgång: 4 timmar
Läs mer

D-HLR
(för insatspersonal)

D-HLR utbildning riktar sig till räddningstjänst, polis, ordningsvakter, livräddare m.m.

Tidsåtgång: 4 timmar
Läs mer

S-HLR Vuxen
(för sjukvårdspersonal)

Utbildningen S-HLR-vuxen riktar sig till sjukvårds-personal på och utfanför sjukhus, tandvård samt studenter.

Tidsåtgång: 4 timmar
Läs mer

Instruktörs-utbildningar

Instruktörsutbildningar riktar sig till privatpersoner, företag, organisationer, vårdinrättningar med flera och som vill lära sig att lära ut HLR & Första Hjälpen.
Läs mer

Om HLR-utbildningarna

LifeHelps certifierade och omtyckta instruktörer är professionella pedagoger och har ett genuint intresse att möta och utbilda människor. Vi tror på ett trevligt och positivt bemötande, och det börjar vi med redan under offert-fasen, intygar våra kunder.

DELTAGARE
Upplägg åt allt mellan 4-200 personer, med max 12 per grupp.

INSTRUKTÖRER  
Certifierad och pedagogisk sjukvårdspersonal.

TIDSÅTGÅNG
3-6 timmar per grupp beroende på innehåll.

VAR
Hos er i era lokaler.

PRIS
Från 7.900 kr + moms.

Precis vad vi efterfrågade – en mycket bra utbildning!
Vi fick alla öva på varsin docka och göra många nyttiga övningar många gånger.
Det var lagom med både tid och information – ett genomtänkt upplägg.
Instruktören hade bra ordning men lade samtidigt stor vikt vid att vi skulle ha roligt.

Johanna Thulin-Cederholm, Cura Apoteket

Ladda gärna ner våra affischer

Här kan du enkelt ladda ner våra affischer, helt kostnadsfritt, för att skriva ut eller förmedla på era verksamheter. Affischerna är perfekt komplement att hänga upp för att fräscha upp minnet för anställda och besökare.

hlr

HLR-utbildning: Lär dig rädda liv på ett enkelt och praktiskt sätt

Att kunna utföra Hjärt-Lungräddning (HLR) är en ovärderlig kunskap som alla borde ha. Om någon i din närhet får hjärtstopp, kan dina kunskaper i HLR göra skillnaden mellan liv och död. På LifeHelp erbjuder vi HLR-utbildningar för alla tänkbara situationer, från Vuxen-HLR med hjärtstartare till HLR för barn och första hjälpen med hjärtstartare.

Läs vidare för att lära dig mer om våra utbildningar och varför det är viktigt att lära sig HLR.

Varför ska man gå en HLR-utbildning?

Att gå en HLR-utbildning är ett viktigt steg för att vara redo för en nödsituation. HLR är en livräddande teknik som kan användas för att återuppliva någon som drabbats av hjärtstopp. Genom att lära sig HLR kan du rädda liv och agera snabbt i en nödsituation.

LifeHelp erbjuder HLR-utbildning för alla, oavsett om du är privatperson, förälder, företag, myndighet eller en bostadsrättsförening. Vi har också utbildningar som är anpassade för olika yrkesgrupper, inklusive sjukvårdspersonal, insatspersonal, väktare och polis.

Våra HLR-utbildningar ger deltagarna inte bara kunskap om HLR och Första Hjälpen, utan också modet att faktiskt utöva sina kunskaper när det behövs. Vi tränar deltagarna på praktiska- och realistiska övningar och scenarier, så att de är väl förberedda för en verklig nödsituation.

Vilken HLR-utbildning passar dig?

Här nedan kan du läsa lite kort om de olika HLR-utbildningar vi på LifeHelp erbjuder. Gemensamt för samtliga utbildningar är att ni erhåller Svenska HLR-rådets officiella kompetensbevis vid genomförd utbildning.

Klicka på respektive rubrik för att läsa mer om utbildningen.

Vuxen-HLR med hjärtstartare är en av våra mest populära utbildningar, särskilt bland företag, organisationer, myndigheter och bostadsrättsföreningar (BRF:er). Utbildningen är utformad för att lära ut hur man utför HLR på en vuxen person samt hur man använder en hjärtstartare. Våra instruktörer är certifierade och pedagogiska och lär ut på ett enkelt, praktiskt och trevligt sätt.

Barn-HLR med hjärtstartare är en utbildning som riktar sig till föräldrar, personer inom barnomsorg, skolor och förskolor. Utbildningen fokuserar på hur man utför HLR på ett barn samt hur man använder en hjärtstartare. Vi lägger stor vikt vid att utbilda på ett enkelt och praktiskt sätt så att alla kan känna sig trygga med sin kunskap.

Första Hjälpen med hjärtstartare är en utbildning som lär ut hur man agerar vid ett nödläge och hur man använder en hjärtstartare. Utbildningen riktar sig främst till företag, organisationer, myndigheter och bostadsrättsföreningar (BRF:er). Våra instruktörer har gedigen kunskap och lär ut på ett enkelt och praktiskt sätt.

D-HLR-utbildningen är en specialiserad utbildning för insatspersonal, så som: räddningstjänst, polis, ordningsvakt och livräddare. Denna utbildning är mycket mer omfattande än den grundläggande HLR-utbildningen och inkluderar tekniker för att hantera livshotande situationer som kräver mer avancerade ingripanden.

Utbildning i D-HLR är utformad för att utbilda personal som arbetar i högriskmiljöer där snabb och effektiv hantering av livshotande situationer är avgörande. Denna utbildning lär ut tekniker för att hantera allt från svåra skador och frakturer till hjärtstillestånd och andningsstillestånd.

S-HLR Vuxen är en annan specialiserad utbildning för sjukvårdspersonal, inklusive studenter på vårdutbildningar. Den är utformad för att ge personalen de nödvändiga färdigheterna för att hantera hjärtstillestånd och andningsstillestånd hos vuxna patienter på sjukhus och andra vårdinrättningar.

S-HLR-utbildningen lär ut avancerade tekniker för att hantera hjärtstillestånd och andningsstillestånd, inklusive användning andningsmask och annan akututrustning.

LifeHelp erbjuder också instruktörsutbildningar för privatpersoner, företag, organisationer och vårdinrättningar med flera. Genom att gå en instruktörsutbildning får deltagaren eller deltagarna möjlighet att bli certifierade instruktörer med svenska HLR-rådets officiella instruktörsbevis.

Instruktörsutbildningarna är utformade för att lära deltagarna hur man utbildar andra inom de olika HLR-utbildningarna. Förutom själva livräddningsteknikerna, lär du dig som deltagare även hur man planerar och genomför utbildningen på ett pedagogiskt och engagerande sätt. Du lär dig också hur man hanterar olika situationer som kan uppstå under utbildningen.

Hos LifeHelp kan du utbilda dig till instruktör inom:

  • Vuxen-HLR
  • Barn-HLR
  • S-HLR
  • D-HLR
  • Första Hjälpen

Läs mer om vad som ingår i vår HLR-instruktörsutbildning.

HLR-utbildning med LifeHelp

LifeHelp har verkligen något för alla, oavsett om du är förälder som vill lära dig att rädda ditt barn, sjukvårdspersonal som vill hålla dig uppdaterad med de senaste teknikerna eller en organisation som vill se till att dina anställda kan rädda liv vid behov. Vi tror att livräddning är något som alla borde ha kunskap om och det är därför vi har utvecklat en enkel och praktisk metod för att lära ut HLR, Första Hjälpen och att använda hjärtstartare.

Vårt mål är att våra deltagare ska känna sig trygga och modiga nog att faktiskt utöva HLR och Första Hjälpen när det behövs, och att dessa livsviktiga färdigheter ska bli en del av deras livsstil. Våra certifierade- och pedagogiska instruktörer lär ut på ett enkelt, praktiskt och trevligt sätt och är mycket omtyckta av våra deltagare, vilket vi är mycket tacksamma för!

Boka en utbildning idag och lär dig att rädda liv!

Ge dig själv eller dina anställda möjligheten att rädda liv med HLR och hjärtstartare

Förutom att lära dig hur du utför HLR på bästa sätt och hur du använder en hjärtstartare, kommer du och dina kollegor efter LifeHelps kurs känna er självsäkra att även våga använda dessa färdigheter!

Vanliga frågor och svar

HLR är en akronym för hjärt-lungräddning.

HLR eller hjärt och lungräddning är en livräddningsteknik som används i många nödsituationer, exempelvis vid: hjärtattack, hjärtstopp, drunkning eller i andra situationer då andningen har upphört.

Utbildade och motiverade livräddare är en avgörande faktor för att den som drabbas av plötsligt hjärtstopp skall överleva. Varje år drabbas cirka 10 000 svenskar av plötsligt hjärtstopp. Forskningen visar att överlevnaden ökar i takt med att fler genomgår regelbunden HLR-utbildning med hjärtstartare.

Enda sättet att rädda den som har drabbats av plötsligt hjärtstopp är snabba insatser med HLR i kombination med hjärtstartare. Att vilja, våga och besitta kompetensen för att ta rollen som livräddare är livsviktigt.

Första hjälpen är den inledande vård som ges vid akut sjukdom eller skada. Målet med första hjälpen omfattar exempelvis att: rädda liv, lindra lidande, motverka att skadan eller sjukdomen förvärras och främja återhämtning.

HLR i sin tur är en del av första hjälpen. All behandling inom första hjälpen bygger på medicinsk grund med vetenskapliga belägg och erfarenheter.

HLR utbildning är en utbildning eller kurs i hjärt-lungräddning. Alla svenska HLR utbildningar omfattas av nationella riktlinjer från Svenska HLR-rådet. Vad en HLR utbildning omfattar beror dels på vilka deltagarna är och vilka önskemål om utbildningsinnehåll som finns.

Exempelvis är en utbildning för insatspersonal mer omfattande gentemot en utbildning för tjänstemän på ett kontor, då det ställs högre krav på insatspersonal. 

För att få utbilda i HLR måste man ha blivit en godkänd och certifierad instruktör. Detta kan intygas genom att instruktören har fått ett instruktörsnummer i HLR-rådets register.

För att få utbilda andra till att bli instruktörer behöver man i sin tur ha blivit godkänd och certifierad huvudinstruktör. Vi på LifeHelp har både certifierade instruktörer och certifierade huvudinstruktörer.

För att behålla kompetenserna behöver både instruktör och huvudinstruktör, bland annat:

  • Repetera HLR varje år.
  • Hålla i utbildning minst en gång varje år per utbildningsprogram.
  • Hålla sig uppdaterad gällande utbildningsmaterial och information från HLR-rådet.
  • Genomföra webbutbildning på instruktörsnivå varje år.

HLR-rådet rekommenderar att alla ska träna eller gå en HLR kurs varje år. Det är en minimal investering – både vad gäller ekonomi och tid – mot vad man får i gengäld.

LifeHelp håller i utbildningar för företag, organisationer och bostadsrättsföreningar i hela landet. Flest kunder har vi i Skåne, Göteborg och Stockholm.