Sök
Stäng denna sökruta.

S-HLR Vuxen (för sjukvårdspersonal)

Sammanfattning

Målgrupp:Sjukvårdspersonal, tandvårdspersonal, vårdstudenter mm.
Mål:Kunna och våga utföra S-HLR samt använda hjärtstartare.
Innehåll:S-HLR Vuxen, luftvägsstopp, hjärtstartare mm.
Förkunskaper:Inläst kursbok + godkänt resultat på webbutbildning.
Tidsåtgång:4 timmar.
Deltagare:Upp till 6 per grupp.
Lokal:Hos er i era lokaler.
Utbildare:Certifierad och pedagogisk sjukvårdspersonal.
Material:Varsin HLR-docka, andningsmask och övningshjärtstartare.
Intyg:Svenska HLR-rådets officiella kompetensbevis
S-HLR vuxen för sjukvårdspersonal

Målgrupp

Vår utbildning i S-HLR Vuxen riktar sig till all sjukvårdspersonal på och utanför sjukhus, tandvårdspersonal samt studenter på vårdutbildningar, som uppskattar (trots ett allvarligt ämne) en enkel, praktisk och trevlig utbildning.

Utbildningen utförs av en kompetent, pedagogisk och certifierad instruktör i S-HLR Vuxen, som bemöter dig och dina medarbetare på ett vänligt och positivt sätt.

Mål

Mål

Målet med utbildningen är inte bara att du och dina medarbetare skall känna er kompetenta och trygga i hur ni skall agera, utan också att ni ska uppleva självförtroendet att våga om/när en akutsituation uppstår. Detta är en av anledningarna till att vi övar en- och två-livräddarteknik på så verklighetsbaserade situationer som möjligt.

Trots att riktlinjerna ifrån Svenska HLR-rådet är nationella vad gäller kurs i S-HLR Vuxen, ligger vår främsta konkurrensfördel i hur våra instruktörer behandlar dig och dina medarbetare, samt sättet de lär ut på.

Innehåll

Innehåll

 • Senaste olycksstatistiken
 • Inspiration och riktlinjer S-HLR Vuxen
 • Vikten av tidigt larm, tidig HLR och tidig defibrillering
 • Övergripande handlingsplan och lathund
 • Optimalt utförd HLR med en- och två-livräddarteknik
 • Andningsmask och annan akututrustning
 • Kontrollera livstecken
 • Stabilt sidoläge
 • Hantera luftvägsstopp
 • Använda hjärtstartare effektivt och säkert
 • Scenarioträning och rollspel
 • Frågor och diskussioner
Förkunskaper

Förkunskaper

Inläst kursbok och godkänt resultat på webbutbildningen i S-HLR.

Om du och din verksamhet har några specifika önskemål, skräddarsyr vi utbildningen efter dessa. Instruktören som utbildar er anpassar sättet att utbilda.

Kanske vill ni kombinera HLR för sjukvårdspersonal med någon del från våra andra utbildningar? Samtliga utbildningsprogram hittar du här: HLR-utbildning.

Tidsåtgång

Tidsåtgång

Utbildningen tar 4 timmar och inkluderar pauser. Vi kan hålla utbildningen på dag- och kvällstid, eller helger.

Deltagare

För att kunna hålla den kvalitet och positiva upplevelse som vi satsar på i vår utbildning, säger vår erfarenhet att minst 4 och upp till 6 personer per grupp är optimalt.

Lokal

För att göra utbildningen så lättillgänglig som möjligt för dig, kommer vi ut till er och håller utbildningen i era lokaler.

Utbildare

Utbildare

Den instruktör som besöker din verksamhet jobbar normalt aktivt inom akutsjukvården eller räddningstjänsten, eller har en bakgrund som undersköterska i akutsjukvården, ambulanssjukvårdare eller räddningstjänsteman.

Han eller hon är kvalitetssäkrad och omtyckta bland våra kunder, samt certifierad ifrån nationella riktlinjer inom S-HLR.

Material

Material

Innan S-HLR utbildningen får varje deltagare en kursbok att läsa in. Under utbildningen får du och dina medarbetare varsin övningsdocka med HLR-hjälp, använda andningsmask, samt träna med en övningshjärtstartare.

Intyg

Intyg

Efter utbildningen erhålles individuellt det svenska HLR-rådets officiella kompetensbevis. Vi kan också ge er ett intyg för verksamheten om så önskas.

Boka utbildning

Har du några frågor om utbildningen eller vill du ha en offert?
Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan så hör vi av oss snarast.

Ladda gärna ner våra affischer

Här kan du enkelt ladda ner våra affischer, helt kostnadsfritt, för att skriva ut eller förmedla på era verksamheter. Affischerna är perfekt komplement att hänga upp för att fräscha upp minnet för anställda och besökare.