Sök
Stäng denna sökruta.

Vi är LifeHelp

Vi hjärtsäkrar arbetsplatser, bostadsrättsföreningar och offentliga miljöer med hjärtstartare och mycket omtyckta och pedagogiska utbildningar inom HLR, första hjälpen och hjärtstartare. Därmed bidrar vi inte enbart till att fler människor överlever plötsligt hjärtstopp och andra akuta olyckshändelser, utan ser även till att verksamheter och människor som arbetar i dem känner sig förberedda, kompetenta och trygga.

Om LifeHelp

Våra instruktörer inom första hjälpen och HLR, samarbetspartners och produktleverantörer är noga utvalda. Vår värdegrund innefattar kompetens och engagemang, samt förmågan och viljan att möta, hjälpa och utbilda människor på ett professionellt och vänligt sätt.

Vi har erfarenheter och är mycket stolta över mängder av positiva omdömen efter leveranser åt verksamheter med allt mellan 4 och 200 personer.

Telefon: 040-693 57 20
E-post: info@lifehelp.se
Org-nr: 556998-2266

Historia

LifeHelp grundades i Helsingborg 2011 av bröderna Hilton — Patrik och Joakim — med visionen att bidra till beredskap, kompetens och självförtroende att rädda liv.

Vår resa började egentligen när vår mamma dog alldeles för tidigt vid 52 års ålder i cancer. När man förlorar en förälder förändras hela ens världsbild och man inser hur skört ett människoliv faktiskt är. Även om man vid sjukdom får viss tid på sig att förbereda sig på det värsta, så är man aldrig riktigt redo ändå. För oss gjorde upplevelsen att en ny sorts solidaritet började gro inom oss.

När vår pappa sedan plötsligt drabbades av en hjärtinfarkt slog den här solidariteten ut i full blom och det blev uppenbart att vi måste använda våra erfarenheter och kunskaper till att hjälpa andra.

Patrik kom för första gången i kontakt med HLR och Första Hjälpen under sin utbildning till brandman och har sedan tidigare en pedagogisk bakgrund inom skola och fritids. 

Erfarenheter som har gjort Patrik van att lära ut, kommunicera tydligt och ta hand om grupper.

Joakim är utbildad professionell coach och har även en bakgrund som golftränare och golfspelare på proffsnivå. Som tränare har Joakim undervisat både på individ- och gruppnivå och de pedagogiska erfarenheterna har lärt Joakim hur man bäst lär ut och hur en elev på bästa sätt tar till sig en utbildning. Att bedriva en professionell idrottssatsning liknar mycket hur man driver ett företag och de kunskaperna har följt med in i LifeHelps grundande.

Så med våra gemensamma erfarenheter kombinerade blev det självklart att en utbildningsverksamhet inom livräddning skulle startas. Där positivt bemötande, vänlighet och att förmedla en upplevelse skulle genomsyra våra utbildningar. Nu flera år senare levererar vi hjärtstartare och har utbildare runt hela landet, som exempelvis utgår från Skåne, Göteborg eller Stockholm.

Referenser

NÖJDA KUNDER

Med över 150 nöjda kunder kan vi här stolt presentera ett axplock av de positiva omdömena vi har fått genom åren.

Frågor & Svar

Självklart! Det är absolut det vanligaste sättet vi genomför våra utbildningar på. Ni behöver alltså inte oroa er och krångla med att ordna transport för alla anställda till annan ort — vi kommer till er! Våra certifierade instruktörer finns i hela landet.

Besök sidan Utbildningar för utförlig information om alla våra utbildningar. Känner du dig trots allt osäker är du alltid välkommen att rådfråga oss genom att kontakta oss.

Ja, vi är återförsäljare av hjärtstartare av hög kvalitet från varumärkena Zoll, Cardiolife, Philips, Cardiac Science, Reanibex och Stryker/Physio Control. Besök vår webbshop, där hittar du alla våra hjärtstartare och mer information om dem.

Vad vi erbjuder

Utbildningar

Vår främsta konkurrensfördel är sättet vi lär ut på och hur våra instruktörer behandlar dig och dina medarbetare. Trots ett allvarligt ämne, satsar vi på trevliga, praktiska och pedagogiska utbildningar. Med vår unika metod sätter sig kunskapen ordentligt och ni kan känna er trygga med att vara beredda när det värsta väl händer. 

Produkter

Tillgång till hjärtstartare skapar trygghet för era anställda, medlemmar, gäster och kunder. Baserat på vår erfarenhet har vi valt ut de hjärtstartare vi anser är enklast att använda och är av högsta kvalitet. Till detta har vi kompletterat webbshopen med andra säkerhets- och livräddande produkter, så att ni också kan bidra med att rädda liv.