IDAG ÖVERLEVER FLER PLÖTSLIGT HJÄRTSTOPP

Fler Hjärtstartare Räddar Fler Liv

I takt med att antalet hjärtstartare ökar i vårt samhälle, överlever fler plötsligt hjärtstopp.

Vid ett plötsligt hjärtstopp är tiden livsavgörande. Vid 112-samtal varierar ambulansens ankomsttid mellan 9-36 minuter. Då kan det vara för sent. Därför blir hjärtstartare allt vanligare.

Hjärtstartare och HLR räddar liv

Forskning visar att HLR och användning av hjärtstartare inom 3-5 minuter ger den drabbade drygt 70 % chans att överleva. Ju tidigare ingrepp med HLR och hjärtstartare, desto större överlevnadschans.

En hjärtstartare på arbetsplatsen eller i bostadsrättsföreningen för med sig mycket positivt, förutom livräddning. Initiativet förmedlar omtanke, medmänsklighet samt en ståndpunkt för samhällsansvaret.

Hjärtstartare är självinstruerande. Beslutet att ge, eller icke ge strömstöt, tas av maskinen. För användaren handlar det om tre enkla steg:

  1. Hämta hjärtstartaren
  2. Starta hjärtstartaren
  3. Följ hjärtstartarens instruktioner

Självklart bidrar regelbunden HLR-utbildning till positiva effekter för livräddarinsatser.

TRYGGT MED KUNSKAP & KVALITÉ

Vi är återförsäljare för amerikanska Zoll och Philips. Vi tillhandahåller hjärtstartare och tillbehör så som elektroder, batterier, väggskåp, väggfäste, skyltar och service.

Både Zolls och Philips hjärtstartare är godkända av FDA (USA:s Läke- och Livsmedelsverk) och Hjärt-Lungfonden, samt rekommenderas av Europeiska och Svenska HLR-rådet. Socialstyrelsen och Läkemedelsverket är tillsynsmyndigheter.

Det är kombinationen av tidig HLR och tidig användning av hjärtstartare som räddar liv. Det viktigaste är att hjärtstartare finns och att vi kan och vågar agera snabbt.

Under våra referenser eller Google-recensioner kan du läsa vad våra kunder tycker.

×
×

Kundvagn