Sök
Stäng denna sökruta.

Första Hjälpen utbildning med hjärtstartare

Sammanfattning

Målgrupp:Företag, organisationer, myndigheter och BRF:er.
Mål:Kunna och våga utföra Första Hjälpen med hjärtstartare.
Innehåll:Första Hjälpen, L-ABCDE, Vuxen-HLR, luftvägsstopp, hjärtstartare mm.
Förkunskaper:Inga.
Tidsåtgång:4 timmar.
Deltagare:Upp till 12 per grupp.
Lokal:Hos er i era lokaler.
Utbildare:Certifierad och pedagogisk sjukvårdspersonal.
Material:Varsin HLR-docka, utrustning i första hjälpen och övningshjärtstartare.
Intyg:Svenska HLR-rådets officiella kompetensbevis
Första hjälpen utbildning med hjärtstartare

Målgrupp

Vår utbildning i Första Hjälpen med hjärtstartare riktar sig till företag, organisationer, myndigheter och bostadsrätter som uppskattar (trots ett allvarligt ämne) en enkel, praktisk och trevlig utbildning.

Utbildningen utförs av en kompetent, pedagogisk och certifierad instruktör i Första Hjälpen och Vuxen-HLR, som bemöter dig och dina medarbetare på ett vänligt och positivt sätt.

Mål

Mål

Målet med Första Hjälpen utbildningen är inte bara att du och dina medarbetare ska kunna och känna er trygga att göra HLR, att använda en hjärtstartare, åtgärda luftvägsstopp samt ge första hjälpen vid livshotande skador och sjukdomar, utan också att ni ska uppleva självförtroendet att våga om/när en akutsituation uppstår. Detta är en av anledningarna till att vi övar på så verklighetsbaserade situationer som möjligt.

Trots att riktlinjerna ifrån Svenska HLR-rådet är nationella vad gäller kurs i Första Hjälpen, ligger vår främsta konkurrensfördel i hur våra instruktörer behandlar dig och dina medarbetare, samt sättet de lär ut på.

Innehåll

Innehåll

 • Senaste olycksstatistiken
 • Inspiration och riktlinjer Första Hjälpen och Vuxen-HLR
 • Övergripande handlingsplan och lathund i L-ABCDE
 • Optimalt utförda bröstkompressioner och inblåsningar
 • Kontrollera livstecken
 • Stabilt sidoläge
 • Hantera luftvägsstopp
 • Livshotande skador och sjukdomar
 • Användning av hjärtstartare
 • Scenarioträning och rollspel
 • Frågor och diskussioner
Förkunskaper

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Om du och din verksamhet har några specifika önskemål, skräddarsyr vi utbildningen efter dessa. Besök sidan HLR-utbildning för att se alla utbildningsprogram.

Instruktören som utbildar er anpassar sättet att utbilda beroende på vilken nivå deltagarna befinner sig på.

Tidsåtgång

Tidsåtgång

Första Hjälpen utbildning med hjärtstartare tar 4 timmar och inkluderar pauser. Vi kan hålla utbildningen på dag- och kvällstid, eller helger.

Deltagare

För att kunna hålla den kvalitet och positiva upplevelse som vi satsar på i vår utbildning, säger vår erfarenhet att upp till 12 personer per grupp är optimalt.

Lokal

För att göra utbildningen så lättillgänglig som möjligt för dig, kommer vi ut till er och håller utbildningen i era lokaler.

Utbildare

Utbildare

Den instruktör som besöker din verksamhet jobbar normalt aktivt inom akutsjukvården eller räddningstjänsten, eller har en bakgrund som undersköterska i akutsjukvården, ambulanssjukvårdare eller räddningstjänsteman.

Han eller hon är kvalitetssäkrad och omtyckta bland våra kunder, samt certifierad ifrån nationella riktlinjer inom Första Hjälpen och HLR.

Material

Material

Under utbildningen får du och dina medarbetare varsin övningsdocka med HLR-hjälp, använda modern övningsutrustning i första hjälpen samt träna med en övningshjärtstartare.

Intyg

Intyg

Efter utbildningen erhålles individuellt det svenska HLR-rådets officiella kompetensbevis. Vi kan också ge er ett intyg för verksamheten om så önskas.

Boka utbildning

Har du några frågor om utbildningen eller vill du ha en offert?
Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan så hör vi av oss snarast.

Ladda gärna ner våra affischer

Här kan du enkelt ladda ner våra affischer, helt kostnadsfritt, för att skriva ut eller förmedla på era verksamheter. Affischerna är perfekt komplement att hänga upp för att fräscha upp minnet för anställda och besökare.

Vi använder Cookies...

För att förbättra upplevelsen av den här sidan använder vi Cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta.