Sök
Stäng denna sökruta.

Vuxen-HLR med hjärtstartare

Sammanfattning

Målgrupp: Företag, organisationer, myndigheter och BRF:er.
Mål: Kunna och våga utföra Vuxen-HLR med hjärtstartare.
Innehåll: Vuxen-HLR, luftvägsstopp, hjärtstartare mm.
Förkunskaper: Inga.
Tidsåtgång: 3 timmar
Deltagare: Upp till 12 per grupp.
Lokal: Hos er i era lokaler.
Utbildare: Certifierad och pedagogisk sjukvårdspersonal.
Material: Varsin HLR-docka och övningshjärtstartare
Intyg: Svenska HLR-rådets officiella kompetensbevis
Vuxen-HLR med hjärtstartare

Målgrupp

Vår utbildning i Vuxen-HLR med hjärtstartare riktar sig till företag, organisationer, myndigheter och bostadsrätter som uppskattar (trots ett allvarligt ämne) en enkel, praktisk och trevlig utbildning.

Utbildningen utförs av en kompetent, pedagogisk och certifierad HLR-instruktör i Vuxen-HLR, som bemöter dig och dina medarbetare på ett vänligt och positivt sätt.

Upptäck även våra andra HLR-utbildningar.

Mål

Mål

Målet med utbildningen är inte bara att du och dina medarbetare skall känna er kompetenta och trygga i hur ni skall agera, utan också att ni ska uppleva självförtroendet att våga om/när en akutsituation uppstår.

Detta är en av anledningarna till att vi övar på så verklighetsbaserade situationer som möjligt. 

Trots att riktlinjerna ifrån Svenska HLR-rådet är nationella vad gäller kurs i HLR, ligger vår främsta konkurrensfördel i hur våra HLR-instruktörer behandlar dig och dina medarbetare, samt sättet de lär ut på.

Innehåll

Innehåll

  • Senaste olycksstatistiken
  • Inspiration och riktlinjer HLR
  • Övergripande handlingsplan och lathund
  • Optimalt utförda bröstkompressioner och inblåsningar
  • Kontrollera livstecken
  • Stabilt sidoläge
  • Hantera luftvägsstopp
  • Användning av hjärtstartare
  • Scenarioträning och rollspel
  • Frågor och diskussioner
Förkunskaper

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs. Om du och din verksamhet har några specifika önskemål, skräddarsyr vi utbildningen efter dessa. Instruktören som utbildar er anpassar sättet att utbilda beroende på vilken nivå deltagarna befinner sig på.

Tidsåtgång

Tidsåtgång

Utbildningen tar 3 timmar och inkluderar en liten paus, ungefär någon gång i mitten. Vi kan hålla utbildningen på dag- och kvällstid, eller helger.

Deltagare

För att kunna hålla den kvalitet och positiva upplevelse som vi satsar på i vår utbildning, säger vår erfarenhet att upp till 12 personer per grupp är optimalt.

Lokal

För att göra utbildningen så lättillgänglig som möjligt för dig, kommer vi ut till er och håller utbildningen i era lokaler.

Utbildare

Utbildare

Den instruktör som besöker din verksamhet jobbar normalt aktivt inom akutsjukvården eller räddningstjänsten, eller har en bakgrund som undersköterska i akutsjukvården, ambulanssjukvårdare eller räddningstjänsteman.

Han eller hon är kvalitetssäkrad och omtyckta bland våra kunder, samt certifierad ifrån nationella riktlinjer inom HLR och första hjälpen.

Material

Material

Under utbildningen får du och dina medarbetare varsin övningsdocka med HLR-hjälp samt träna med en övningshjärtstartare.

Intyg

Intyg

Efter utbildningen erhålles individuellt det svenska HLR-rådets officiella kompetensbevis. Vi kan också ge er ett intyg för verksamheten om så önskas.

Boka utbildning

Har du några frågor om utbildningen eller vill du ha en offert?
Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan så hör vi av oss snarast.

Ladda gärna ner våra affischer

Här kan du enkelt ladda ner våra affischer, helt kostnadsfritt, för att skriva ut eller förmedla på era verksamheter. Affischerna är perfekt komplement att hänga upp för att fräscha upp minnet för anställda och besökare.