Sök
Stäng denna sökruta.

Hjärtstartarförsäkring

När du köper en hjärtstartare bidrar du till att fler liv kan räddas. För att visa vår uppskattning för din solidaritet – och för att du har valt just LifeHelp – får du 3-års trygghetsförsäkring med din hjärtstartare utan kostnad.

En försäkring som täcker det mesta och som dessutom är helt utan självrisk!

Hjärtstartarförsäkring

Vad täcker hjärtstartarförsäkringen?

En hjärtstartare är en viktig investering som skapar trygghet för alla i närheten. Därför tycker vi att det är viktigt att din investering också ska kännas trygg — för en trasig eller stulen hjärtstartare gör ju ingen nytta!

Hjärtstartarförsäkringen som ingår vid ditt köp av hjärtstartare är en allriskförsäkring som täcker följande:

  • stöld eller sabotage,
  • tappskador,
  • åsknedslag och
  • återställning efter användning.

Fullständiga villkor för trygghetsförsäkringen hittar du här.

Tryggt att placera hjärtstartaren på offentlig plats

En hjärtstartare med försäkring gör att du kan känna dig trygg med att placera hjärtstartaren på en offentlig plats. På så vis blir hjärtstarten även tillgänglig för allmänheten och fyller sin funktion på bästa sätt – nämligen att RÄDDA LIV!

Med hjälp av trygghetsförsäkringen behöver du inte oroa dig för att något ska hända med hjärtstartaren – försäkringen täcker nämligen alla tänkbara situationer. Skulle exempelvis hjärtstartaren skadas, lämnar försäkringen ersättning för reparation, och om den skulle totalskadas ersätts du med en ny hjärtstartare. Dessutom om hjärtstartaren kommer till användning och behöver återställning, ersätter försäkringen även kostnaden för byte av batterier och elektroder.

Alla ersättningar är dessutom utan självrisk!

För att försäkringen ska gälla vid offentliga miljöer och placering utomhus ska hjärtstartaren förvaras i larmskåp. Väljer du att placera larmskåpet utomhus behöver det även tåla både värme och kyla.

Larmskåp köper du enkelt från oss på LifeHelp. Skicka ett meddelande till oss så berättar vi mer!

Aktivera trygghetsförsäkringen

När du har mottagit din hjärtstartare registrerar du enkelt den på: www.arctic.se/hjartstartare. Inom tre veckor får du ditt försäkringsbevis samt ett klistermärke som du fäster synligt på hjärtstartaren eller larmskåpet.

Förvara försäkringsbeviset säkert då du behöver bifoga kopia på detta vid eventuella försäkringsanspråk.

Vi aktiverar gärna trygghetsförsäkringen åt er!

Känner ni inte att ni har tid eller helt enkelt bara vill slippa tänka på det, så aktiverar vi gärna försäkringen åt er! Meddela bara oss i samband med- eller efter ert köp av hjärtstartare så löser vi det.

Förlängning av försäkring för hjärtstartare

När den medföljande 3-åriga hjärtstartarförsäkring löper ut, erbjuder vår försäkringspartner dig att förlänga försäkringen årsvis upp till 8 år. Följaktligen kan din hjärtstartare därmed behålla tryggheten över lång tid.

Det finns inget krav på att du behöver förlänga försäkringen, dock är det något vi starkt rekommenderar.

Skadeanmälan

Skadeanmälan ska göras utan dröjsmål, dock senast 12 månader efter att den försäkrade har fått kännedom om skadan, till:

Arctic Seals AB
Box 2033
141 02 Huddinge

Telefon: 08-746 05 60
E-post: kundtjanst@arctic.se

Till skadeanmälan ska kopia av försäkringsbeviset bifogas tillsammans med reparationsfakturan samt polisanmälan (vid stöld). Vid återställning eller andra särskilda tillfällen ska loggrapport bifogas.

Frågor och villkor

Om du har några frågor om försäkringen, eller dess villkor, är du välkommen att kontakta vår försäkringsförmedlare Arctic:

Telefon: 08-746 05 60 (knappval 2)
E-post: foretag@arctic.se

Här hittar du även fullständiga villkor för försäkringen. Arctic, liksom andra försäkringsbolag och försäkringsförmedlare står under Finansinspektionens tillsyn.

Gör hjärtstartaren sökbar via hjärtstarregistret

Oavsett om du väljer att placera hjärtstartaren på en offentlig plats eller inte, är det en god idé att lägga till hjärtstartaren på hjärtstarregistret. Genom att finnas tillgänglig i registret blir hjärtstartaren synlig på en karta så att livräddare och larmcentralen vet var din hjärtstartare finns placerade geografiskt.

Om ett plötsligt hjärtstopp sker i närheten av din hjärtstartare kan således larmcentralen enkelt dirigera en livräddare till platsen.

Hjärtstarregistret har funnits sedan 2009 och ägs av Svenska rådet för hjärt-lungräddning (HLR-rådet) med syftet att alla offentliga hjärtstartare utanför sjukvården ska registreras.

Att registrera en i Sveriges Hjärtstartarregister är kostnadsfritt och du gör det enkelt här. Önskar du hellre att vi registrerar hjärtstartaren i Hjärtstartarregistret åt dig så är det bara att ta kontakt med oss så ordnar vi det!

Tack för att du hjälper oss att göra tillvaron lite tryggare för dina medmänniskor!

Var med och hjärtsäkra Sverige!

LifeHelp är återförsäljare av moderna hjärtstartare från Zoll, Philips, Cardiac Science och Stryker/Physio Control.

Samtliga är godkända av Hjärt-Lungfonden, FDA (USA:s läke- och livsmedelsverk) och rekommenderas av europeiska- och svenska HLR-rådet.

Lär dig mer om hjärtstartare

Varför är det så viktigt att det finns hjärtstartare ute bland allmänheten? Hur använder och fungerar en hjärtstartare? Är det svårt?

Detta och mycket mer går vi igenom i vår artikel om hjärtstartare.

Liknande artiklar